Vernieuwing

Dank jullie wel! Jullie zijn allemaal, bewust of onbewust, onderdeel geworden van deze beweging. Dank voor alle inspirerende gesprekken, alle feedback, alle schoonheid en het gestelde vertrouwen. Door jullie kom ik op nieuwe ideeën, blijf ik gemotiveerd en word ik continu geïnspireerd.

Oogfoto is hierdoor non-stop in ontwikkeling. Steeds ben ik op zoek naar verbeteringen in het proces, verfijningen in het nabewerken en toevoegingen aan de installatie. Op basis van mijn oorspronkelijke idee voeg ik telkens een nieuw onderdeel toe aan de installatie, die een groot deel van jullie inmiddels kent (“Leg je kin maar hier neer”). Ik heb de installatie gemaakt om zo snel mogelijk en in samenspraak met jou je Oogfoto te kunnen maken. Tijdens de fotoshoot stel ik gerichte vragen om jouw wensen werkelijkheid te kunnen maken. Ook dit is onderdeel van de ervaring. Doordat ik inmiddels zeer ervaren ben in dit proces duurt dit alles maar een half uur.
Door de digitale bewerking achteraf zorg ik dat alle ogen tot hun volledige expressieve recht komen. Dan stuur ik ze naar mijn favoriete fotodrukker. Na drie dagen zijn ze klaar, en gaan ze in dikke kartonnen enveloppen om zo veilig opgestuurd te kunnen worden. Dit hele proces duurt meestal een week, maar soms ook langer. Je ziet: er komt nogal wat kijken.

Deze kunstvorm is uniek in de wereld. De prijs die ik ervoor hanteerde past niet meer bij het eindproduct. Daarom krijg je vanaf nu een gesigneerd kunstwerk van 20x30cm (A4) voor €75,-. Een gesigneerde print van 30x45cm (A3) kost nu €95,-. Beide bedragen zijn inclusief nabewerking, verzendkosten en een digitaal bestand dat bruikbaar is voor sociale media.

Door de nieuwe waardebepaling van het eindproduct kan ik Oogfoto’s blijven maken, zodat steeds meer van jullie oog in oog met je eigen schoonheid kunnen komen te staan. Bovendien kan ik me ook richten op mijn twee kunstinstallaties die het ontdekken van je oog tot een ware ervaring maken. In Iopia maakt de bezoeker een oog-onderzoekende reis langs allerlei spiegels, om daarna een ander individu een minuut in stilte aan te kijken. De tweede installatie projecteert gigantische Oogfoto’s op gebouwen in de stad of in de natuur… Daarover later meer.

Tien jaar geleden maakte ik mijn eerste Oogfoto. Twee jaar geleden ben ik begonnen met het organiseren van sessies. Nu is fantastisch. Kom langs!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.